UŞAK / MERKEZ - Ertuğrul Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesi

Dünden Bugüne Filistin Meselesi

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından 22 Anadolu İmam Hatip Lisesi arasına girerek pilot  okullardan biri olarak seçilen okulumuz, “HİKMET PROJESİ” kapsamında  etkinliklerine devam ediyor. Aralık  ayı’nın ilk etkinliği olan “ Dünden bugüne Filistin Meselesi” Konulu çalıştay , okulumuz Meslek Dersleri  öğretmeni  Recep Kemal Güngör başkanlığında yapıldı. Okulumuz 9. Sınıf öğrencilerinden oluşan proje ekibi, dünyanın kanayan yarası olmaya devam eden bu meseleyi masaya yatırarak , aşağıda yeralan konu başlıklarıyla  en ince detayına kadar ele aldı.

1.        Yahudilerin ve Filistin Halkı’nın kısa tarihçesi.

2.       1947’den 2023‘e  “Filistin -İsrail  çatışması”’nın  siyasi ve dini sebepleri

3.       “Kudüs “ şehrinin üç ilahi din açısından önemi

4.        Birleşmiş Milletlerin bu günkü yapısı ve politikası ile  Filistin ve Kudüs meselesine yaklaşımı.

5.        İslam Dünyası’nın  zulüm karşısındaki tepkileri  yeterli mi?

6.       Bu zulme karşı birey olarak biz neler yapabiliriz?

13-01-202413-01-202413-01-2024

Yayın: 13.01.2024 - Güncelleme: 13.01.2024 12:39 - Görüntülenme: 51