UŞAK / MERKEZ - Ertuğrul Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesi

BEYİN VE DÜŞÜNCE SAĞLIĞI

Ertuğrul Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesi, Milli Egitim Bakanlığı Din Öğretim Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl başlatılan "HİKMET" projesine, Türkiye' nin seçkin 22 Anadolu İmam Lisesi arasına girerek pilot okul oldu. "HİKMET" projesi açılış ve tanıtım toplantısı Sayın İl Milli Egitim Müdürümüz HALİL YÜCEL başkanlığında yapıldı.

İmam hatip okullarında 2016 yılından itibaren öğrencilerin 21. yüzyıl becerilerini edinmelerine yönelik "Program Çeşitliliği" uygulanmaya başlanmıştır. Bu kapsamda öğrenciler temel İslam bilimleriyle birlikte, fen ve sosyal bilimler, uluslararası imam hatip, yabancı dil, mûsikî, spor, geleneksel ve çağdaş görsel sanatlar, hafızlık, çocuk gelişimi, teknoloji proje ve programlarından yararlanmaktadır.

İmam hatip okullarında uygulanmakta olan programları destekleyecek mahiyette, Anadolu imam hatip liselerinde öğrencilerimizin Türkiye Yüzyılı vizyonu perspektifinde "Aklı ve kalbi uzlaştıran bir eğitim felsefesi ile beşerden İnsan'a..."  anlayışıyla yetişmelerini, gelişmelerini ve kariyer planlamalarını sağlamak amaçlı HİKMET (Hayat-İlim-Kültür-Medeniyet-Eğitim-Teknoloji) projesi geliştirilmiştir. Proje ile;

• Etkin bir şekilde öğrencilerin yükseköğretime hazırlanmasına katkı sunmak
  • Öğrencilerin üniversite bölümleri ile ilgili farkındalıklarını arttırmak
  • Öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda gelişimlerine katkı sunmak
  • Öğrencilerin kariyer planlamalarına üniversiteler aracılığıyla rehberlik etmek
  • Öğrencilerin kişisel gelişimlerine çok yönlü katkı sunmak
  • Üniversite iş birliği ile öğrencilerin tercih edecekleri bölümlere yönelik hazırbulunuşluklarını arttırmak
  • Öğrencilerin analitik düşünme becerilerini geliştirmek
  • Öğrencilere lise öğrenimleri boyunca bir amaca yönelik düzenlenen faaliyetlere katılma alışkanlığı edindirmek
  • Öğrencilerin bilim ve medeniyet tarihimizde yer alan bilim insanlarının hayatları, eserleri ve etkileri ile ilgili bilgi edinmelerini sağlamak
  • Tarihi ve kültürel miras farkındalığı kazandırarak kültür ve medeniyet değerleri bilinci geliştirmek
  • Bilim disiplinlerindeki "hikmet" ile öğrencilerin hayatı anlamlandırmasına destek olmak
  • Okulların üniversitelerle iş birliği kurma kapasitelerini arttırmak
  • Kendi Medeniyetimizin tekrar inkişafı ve inşasında aktif görev alacak şuurda nesillerin yetişmesine katkı sağlamak amaçlanmaktadır.

Proje kapsamında ülkemizin farklı coğrafi bölgelerinden seçilen 24 pilot okulda 11 alanı (Sosyal Bilimlere Giriş, Fen Bilimlerine Giriş, Matematiğe Giriş, Mantık, İlahiyat Bilimlerine Giriş, Ahlak, Sosyal Duyarlılık ve Sosyal Hizmetler, Kültür, Sanat ve Medeniyet, Gazetecilik, İletişim ve Enformasyon, İnovasyon ve Teknoloji, Eğitime Giriş) kapsayan eylem planı geliştirmiştir. Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün yayınladığı Hikmet Projesi Kılavuzu doğrultusunda okulumuzda eylem planı oluşturulmuş ve uygulamaya konmuştur.

Uşak Üniversitesi' nden Yrd. Doç. Dr. Haydar KUTLU 9. sınıf öğrencilerimizi bilinçlendirmek amacıyla "Beyin ve Düşünce Sağlığı" temalı konferans verdi.

13-01-202413-01-202413-01-202413-01-202413-01-202413-01-2024

Yayın: 13.01.2024 - Güncelleme: 19.02.2024 01:13 - Görüntülenme: 74